FAQ

Algemeen

Ik heb geen klachten, heeft testen dan zin?

Dat heeft zeker zin. Uit onze ervaring blijkt dat ook zonder klachten de meeste mensen één of meerdere tekorten hebben. Onderzoek toont aan dat bloedwaarden een goede indicatie zijn voor verhoogde gezondheidsrisico's in de toekomst. Met MyOwnHealth krijg je inzicht in je bloedwaarden en de eventuele tekorten en helpen we deze snel op te lossen. Het opsporen van tekorten en het in een vroeg stadium optimaliseren van je bloedwaarden levert altijd een bijdrage aan het verbeteren van je gezondheid.

Ik eet gezond, dan krijg ik toch genoeg binnen?

Onze ervaring leert ons dat bijna 100% van de deelnemers één of meerdere tekorten heeft zelfs wanneer zij gevarieerd en gezond eten en supplementen nemen. Tekorten kunnen verschillende oorzaken hebben zoals hoe goed je voedingsstoffen opneemt en de behoefte die jouw lichaam op dat moment heeft. Dus is het meten van je bloedwaarden en het gericht bijsturen om deze te optimaliseren belangrijk. Meer weten over de werking van de verschillende vitaminen die we gebruiken? Lees dan de artikelen die we hierover hebben geschreven.

Kan ik niet gewoon een multivitamine nemen?

Wanneer je ervoor kiest om vitaminen te nemen zonder dat je je bloedwaarden meet maak je de keuze voor het ongericht aanvullen van vitaminen en mineralen. Hier zitten 2 nadelen aan. Bevat de multivitaminete weinigom je tekorten aan te vullen, dan blijven deze in stand en loop je nog steeds een verhoogd gezondheidsrisico. Bevat de multivitaminemeerdan je nodig hebt dan loop je het risico om overschotten op te bouwen, iets dan in sommige gevallen nieuwe gezondheidsrisico's oplevert. Ons advies is daarom om geen multivitaminen te nemen maar je bloedwaarden te meten en enkel aan te vullen wat je echt nodig hebt.

Wat als mijn waarden goed zijn en ik geen supplement nodig heb?

Gefeliciteerd, dat is mooi bericht. Wanneer we jouw bloedwaarden hebben geanalyseerd en blijkt dat jouw waarden goed zijn dan nemen we contact met je op. Om het goede nieuws met je te delen en om samen te kijken of en hoe je verder wilt gaan. Een persoonlijk supplement heb je in dit geval niet nodig dus de kosten hiervoor krijg je van ons terug. Misschien vind je het prettig om wel te blijven meten in de toekomst dan maken we daarover direct een afspraak met je.

Dus als mijn bloedwaarden goed zijn word ik niet ziek?

Was het maar zo simpel. Gezondheid - en dus het risico op al dan niet overdraagbare ziekten - is afhankelijk van heel veel verschillende factoren. Voeding is een belangrijke factor in de gezondheid maar is zeker niet de enige. Sommige factoren liggen vast, bijvoorbeeld in jouw genen. Andere factoren zijn aan te passen, zoals hoeveel je beweegt, rook je of niet enz. Het is de combinatie daarvan die belangrijk is.

ImmuunVit

Welke vitaminen worden er gemeten?

Bij ImmuunVit kijken wij naar het niveau van 5 verschillende vitaminen die elk een belangrijke bijdrage leveren aan een goede werking van het immuunsysteem. Wij kozen voor de vitaminen A, B6, D3, E en K1.

Wat is de rol van deze vitamines op het immuunsysteem?

Iedere vitamine heeft zijn eigen belangrijke rol in het immuunsysteem. We over alle vitaminen een artikel. Je vindt deze artikelen hier.

Kan ik mij bloed ook op andere vitaminen laten testen?

Op dit moment is er een bloedtest beschikbaar die zich richt op het immuunsysteem. We testen hiervoor de vitaminen D, A, E, K1 en B6. Deze vitaminen hebben wij gekozen omdat zij een belangrijke rol hebben bij een goede werking van het immuunsysteem. Binnenkort lanceren wij ook producten die kijken naar het brein, hart, de spieren, de huid en energie. Wil je daar meer van weten laat dan even je gegevens achter dan houden we je op de hoogte.

Ik vind prikken lastig/spannend

Over het algemeen ervaren onze klanten weinig problemen met het prikken van bloed. De vingerprik is klein en je hebt voor het monster niet veel bloed nodig. Natuurlijk begrijpen wij dat het spannend kan zijn om dit zelf te doen. Het waarschijnlijk niet iets dat je vaak doet. In onze testkit vind je allerlei tips om het prikken zo makkelijk mogelijk te maken. Mocht prikken onverhoopt toch niet lukken kijken we graag samen naar de beste oplossing. Neem hiervooreven contact met ons op.

Wat merk je als je een lage bloedwaarde hebt?

Dat is per persoon verschillend. Niet ieder tekort is te ervaren. Daarom geven wij de voorkeur aan het meten van de bloedwaarden. Deze meting geeft een feitelijk beeld van de situatie. Op basis hiervan bepalen wij onze dosering.

Hoe snel merk ik resultaat?

Wanneer je vitaminen in binnen de gezonde range vallen werk je aan het behoud van een goede gezondheid en verlaag je gezondheidsrisico's. Of je het aanvullen van je vitaminen merkt is per persoon verschillend. Dat is precies de reden dat wij graag meten of het supplement resultaat heeft. Zo weten we feitelijk wat de stand van zaken is.

MyOwnHealth

Wat maakt MyOwnHealth anders dan andere persoonlijke supplementen?

De producten van MyOwnHealth verschillen op 3 belangrijke aspecten van andere leveranciers van persoonlijke supplementen.

1. Jouw gemeten bloedwaarden zijn de basis.We meten het niveau van de vitaminen in jouw lichaam en zetten deze af tegen de optimale waarden passend bij jouw leeftijd en gender. Zo bepalen wij op een transparante manier welke behoefte jouw lichaam heeft. Wij baseren ons hierbij op meetbare en wetenschappelijk onderbouwde data en niet op subjectieve vragenlijsten.
2. Jouw dosering is uniek en persoonlijkIn plaats van jouw te sturen richting standaard en generieke supplementen zoals anderen doen, gebruiken wij jouw metingen voor het bepalen van jouw unieke persoonlijke dosering met als doel jouw vitamine niveau binnen 3 tot 6 maanden naar de optimale range te brengen. Zo zorg werk je gericht aan de ondersteuning van jouw gezondheid.

3. Een speciaal voor jou gemaakt supplement.Het supplement dat je van ons ontvang is speciaal voor jou gemaakt. Zo krijg je precies wat je lichaam nodig heeft. Niets meer en niets minder. Samengevoegd in 1 kleine gebruiksvriendelijke capsule per dag.

Wie zijn de wetenschappers achter MyOwnHealth?

Amos Attali en Martijn de Wilde zijn samen het wetenschappelijke hart van MyOwnHealth. Jarenlang hebben zij zich voor grote voeding- en pharmabedrijven gericht op het onderzoeken van de impact van voedingsstoffen op de gezondheid. Met hun gebundelde kennis en inzichten hebben zij MyOwnHealth opgericht. Met de persoonlijke supplementen waarvan de dosering op maat wordt gemaakt aan de hand van gemeten waarden hebben zij een uniek product ontwikkeld. Hiermee willen zij jou in staat stellen zelf en gericht te werken aan een betere gezondheid.

Verzending, betaling & retouren

Hoe snel ontvang ik mijn product?

Na het plaatsen van een bestelling ontvang je binnen 2 werkdagen een persoonlijke testkit thuis.

Na ontvangst van jouw bloedmonster heb jij je persoonlijk en op maat gemaakte supplement binnen 3 weken in huis.

Hoe kan ik betalen

Je kunt je bestelling betalen met de meest gangbare Nederlandse betaalmethoden zoals iDeal, creditcard en ApplePay.